woensdag 8 oktober 2008

Project van de maand - kerst kaarten

Het is net eens oktober, dus de drukste tijd van het jaar is nog niet begonnen. Zo kunnen we allemaal misschien nog een beetje tijd vinden om een paar kerstkaarten zelf te maken, goed op tijd dus. In deze post volgen een paar stoere maar heel simpele kerstkaarten, die allemaal op een dag te maken zijn.
Hieronder zie je de spullen die ik heb gebruikt. Het zijn vellen van Pine, Rood en kraft cardstock en div. design papier van basic grey, figgy pudding (hiernaa BG FP genoemd). Het leuke vandeze lijn is dat de vellen op 2 kanten design hebben, dus meer keus. Dan heb ik nog de leuke alfabet van Toga scrapbooking gebruikt, waar zowel zwarte als witte letters, en echt heel veel letters in zit, de "simple labels" in teal van Luxe (deze kosten alleen maar 99 cent! bij MLS), div. rub ons van Hambly en div. fluweel lint en kant (wit en lichtblauw). Door de links kun je supermakkelijk alle producten terugvinden in de shop en zoals je hieronder kunt zien heb je niet veel nodig om een hele berg leuke kaarten te maken !

Dit is en voorbeeld van de hambly rub ons, maar in het zwart. Ik heb voor deze kaarten rood en wit gebruikt.


Kaart nummer 1

Materiaal: 1 stk. groene cardstock van 12,5 cm x 25 cm en 1 stk. van BG FP balsam (witte kant), een stuk licht blauwe kant, een hartje van rood cardstock, een kerst sentiment rub on van hambly en toga alfabet stickers, zwart.


Het groene stuk heb ik in de midden gescored en gevouwen, zodat het een kaartwordt. Daarna heb ik de witte vierkant erop geplakt.Een kerst sentiment rub on van Hambly en een stuk blauw kant met nietjes vastgemaakt......dan het hartje vastgeplakt, "happy" met de toga stickers geschreven en een beetje genaaid. Naaien hoeft niet, maar ik heb wel daarvoor gekozen om dat ik altijd naai, ha, ha. En dit is dus het resultaat....makkelijk toch???

Kaart nummer 2

Materiaal: een stuk 12,5 x 25 cm rood cardstock, een vel BG GP Trinket, een strookje uit BG GP Balsam geknipt, een witte rub on sentiment van hambly en een stukje blauwe fluweel lint.
Hier is het BG papier (Trinket) en ik heb gewoon twee streepjes hiervan uitgeknipt voor de kaart, vrije keus...De streepjes + en stukje lint opgeplakt


Dan heb ik het strookje opgeplakt en de rub on bevestigd..en hier het resultaat. Ik heb weer met de naaimachine genaaid, maar dit kan ook met rub ons of een witte gelpen of helemaal niet. Je kunt alle kanten hiermee op.


Kaart nummer 3


Materiaal: 12,5 x 25 cm rood cardstock, ca. 11,5 x11 cm van BG FP Trinket, 7,5 x 5,5 cm van BG FP Balsam, twee strookjes (uitgeknipt) en een streepje van BG FP Jolly van 10 x 0,75 cm, Toga alfabet stickers zwart en een knoopje.Ik had al een leuk deel over van het bruine papier met de uitgeknipte kant. Die witte vierkant heb ik een beetje schuin opgeplakt...dan het blauwe streepje erop. Ik heb met een zig zag schaar een leuke rand gemaakt, maar heb je niet zo'n schaar kan jij ook schuren of gewoon knippen. Jij kan ook een stukje lint of kant gebruiken. Ik heb dan 2 haartjes uitgeknipt, een uit hetzelfde papier als het strookje en een uit rood cardstock.
Dan een sentiment met de toga letters geschreven....... alle stukjes daarop geplakt en (ik heb weer een beetje genaaid, maar dit hoeft dus niet) klaar!

Kaart nummer 4

Materiaal: een stukje kraft cardstock van 14,5 x 20 cm door de helft gevouwen, een strookje van 10 cm uit rood cardstock, 10 cm blauwe fluweel lint, 10 cm kant, een rood strookje, een sentiment rub on van hambly en witte toga letters.eerst de streepjes fastgeplakt (de kant heb ik met nietjes fastgemaakt)....dan de rub on daarop.....en het strookje met foam tape fastgemaakt voor een 3D effekt...toga sticker daarop...

...tadaam! het resultaat!


En deze kaarten heb ik ook gemaakt. Alles op een dag, dus er is nog hoop voor zelfgemaakte kerstkaarten dit jaar....
...en twee tags voor op de cadeautjes...5 opmerkingen:

Audrey zei

Schitterende ideeen!
Dank je wel!

HARTENKERSJE zei

erg leuk gedaan Marianne scrapfls Kirs xxx

Monique zei

Wat zijn ze lief en mooi!

Mandy zei

Superleuk Marjanne!

Evi zei

Ze zijn leuk geworden Marianne!!!