woensdag 10 december 2008

MLS Nieuws & techniek #10

Een nieuwe woensdag dus nieuwe post en deze keer hebben we een aardig lange post want niet alleen hebben we wat over een techniekje & wat shopnieuws voor je maar ook wat design team nieuws en daar beginnen we gelijk maar mee :

In januari gaat er een wijziging plaatsvinden in het design team. Marianne heeft een aanbod uit haar thuisland Noorwegen (waar het scrappen ontzettend in opkomst is) gekregen om deel uit te maken van een design team. En alhoewel het betekent dat we haar zullen moeten missen is dat een hardstikke leuke kans voor haar die ze wil aangrijpen, daarbij wensen we haar dan ook veel plezier !

We hebben hard nagedacht over hoe we Marianne's plekje gingen opvullen en ineens ging dat heel makkelijk want bij een oud design team lid ging het wel kriebelen toen ze hoorde van een opening en ze had weer zin & tijd om bij ons terug te keren en daar zijn we heel blij mee.

DE clean and simple scrapper, Angelique de Vries ! Welkom terug van je sabbatical !!

Heeft iemand nog zin om te shoppen of zijn jullie het al zat ? Nah, welke vrouw heeft nou genoeg van scrapshoppen ? Wij iig nooit hoor. Hieronder vind je wat leuke nieuwe producten die we hebben toegevoegd, oh en we hebben ook weer een boel dingen afgeprijsd zoals je al aangekondigd op onze voorpagina kan zien, dus neem een kijkje in onze sale hoek voor de laatste toevoegingen !

Prima Pebbles, perfect voor je projecten want we hebben diverse soorten die overal bij passen. Voor maar 5,40.


Journaling kaartjes komen vaak in grote verpakkingen, maar wij zouden MLS niet zijn als we het niet in kleinere setjes aanbieden. Deze leuke van Prima zijn niet te weerstaan en het prijsje (1,35) al zeker niet !


Mini Albums in an evening, een extra uitgave van Simple Scrapbooks met heel veel leuke voorbeelden van mini albums die je zo even als last minute kerstkadootje zou kunnen maken (ik weet dat ik er zeker een paar ga maken als kadootje voor familie !) Prijs is 7,25
Nieuwe 7 Gypsies Gaffer tape, te leuk om te laten liggen en zeker leuk te gebruiken icm met bovenstaande ideeenboekje ! De prijs is 5,65 maar het zijn dan ook de grote rollen.


En bij je kerst/winter projecten mogen deze lieve blossom mix van Making Memories zeker niet ontbreken ! De 60 blossoms kunnen ook zonder jar worden verzonden dan blijven de verzendkosten heel laag, maar ja die is ook wel lief dus wil je'm absoluut hebben kom je'm gewoon halen of zorg dat je er nog wat leuke design papier uit de sale hoek bij bestelt om het de moeite waard te maken ;) De jar kost bij ons 9,25En dan last but not least een projectje waarmee je nog snel wat leuke kerstkaarten bij kan maken als je erachter komt dat je iemand vergeten bent ...... Ik ga het zeker vaker toepassen want het is net zo leuk als stempelen en je kunt de artist in je loslaten.

Voor deze resisttechniek heb je niet veel nodig en het is eigenlijk zo klaar omdat de materialen die je gebruikt zo drogen.

Materialen:1 tube fotolijm oftewel rubbercement (gebruik geen aleene's of andere hobbylijm zoals ik heb gedaan want dit werkt dus echt niet. Mijn eerste pogingen zijn hierdoor mislukt !!)
Cardstock of ander wit karton
waterverf of Ranger acrylverf (deze flink verdunnen met water)
kwast
hobbymesje

Stap 1
Bepaal je formaat kaart, ik heb een aantal uitgeprobeerd en kwam uit op 7,5 x 9

Stap 2
Teken met je lijm een figuur op je kaart en laat het even op de radiator drogen als je snel door wilt werken.Stap 3
Verf met je verdunde verf of waterverf over je kaart (dan zie je gelijk dat de lijmafbeelding niet "pakt") en laat het weer even op de radiator snel drogen

Stap 4
Trek de lijm evt. met behulp van je hobbymesje van je kaart af.


Stap 5
Resultaten bekijken en bedenken wat je er nog meer mee zou kunnen doen .....


Ik vond het een leuke techniek en kan niet wachten om dit eens op stof of canvas te gaan proberen. Als je het ook geprobeerd hebt laat je het ons dan even weten, we zijn heel erg benieuwd hoe jij de techniek toepast !

2 opmerkingen:

Monique zei

Wat een leuke dingies weer in de shop!!! En wat goed voor Marianne dat ze door haar thuisland is ontdekt! Gefeliciteerd Angelique met deze come back!
Die techniek kan ook met Hema fotolijm. Ik werd daar laatst bruut op gewezen door een vriendin die mijn interesse voor shadowpaint bemerkte... :)

Marlies zei

Erg leuk!!
Wow die journaling kaartjes zijn jummie!

Ik heb deze techniek vorig jaar voor mijn kerstkaartjes gebruikt maar dan met een wit of geel vetkrijtje. (Wel een goed VET krijtje moet het zijn). Werkt ook prima! En je kan er wat gerichter mee doodlen.