zaterdag 20 december 2008

Pimp your Christmas part one

Als de knusse kerstdagen naderen, dan bereiden we ons voor met bijvoorbeeld lieve kleine verrassingen voor onszelf of onze gasten. Het allerleukste is het om daarvoor materialen te gebruiken die je al een tijdje hebt liggen in je voorraadje scrapspullen (of ergens anders in huis:) met natuurlijk wat themapapier! Zoals deze schattige kerstlijn van Daisy D's.

We gaan heel eenvoudige kleine envelopjes maken, om op het dinerbord van jezelf (of je gasten) te leggen. Een kerstwensje. Maar dan één die ze zelf mogen invullen.

Benodigd: Daisy D's kerstlijn, vilt (zelf vormpjes knippen uit vilt, of van die vilten placemats van bijv. Xenos), touw (deze is van Dille en Kamille), eyelets, eyeletsetter (cropodile of bij voorkeur een stille eyeletsetter :) ("Stille Nacht" enzo weet je wel), gelpen, envelopjes, stukje wit papier.


Knip een vormpje uit het vilt


Pons er een gaatje in (ssstt:)


Touwtje erdoor


Schrijf op een stukje wit papier je tekst


Leg dan het transparante envelopje eroverheen en teken de letters over, (zo lijkt het als het goed is allemaal een beetje op elkaar)


Pons een gaatje in de rand en zet er een eyelet in (je kunt de wensjes dan ook met een haakje in de boom hangen bijvoorbeeld)


Dan ziet het er zo uit ongeveer


Knip labels uit het papier


Op de achterzijde kunnen jij en/of je gasten hun wens opschrijven voor bijvoorbeeld het komende jaar...En dan nog een klein iets om te pimpen. Heb jij de gratis kersthanger ook die deze maand bij het blad 101 woonideeën zit? Hij is leuk! En je kunt hem wat alteren!


Schuur hem een beetje op


Smeer er gesso overheen (gesso droogt snel), ongeveer twee tot drie laagjes


Schilder ook de achterkant 2 keer en gebruik lekker veel Gesso. Smeer van onder naar boven en zet wat druk op de kwast tijdens het smeren.


Want dan komt aan de voorzijde de Gesso er aan de bovenzijde doorheen en lijkt het net een laagje sneeuw.


Kerstig lintje erdoorheen en klaar (foto helaas 's avonds genomen, dus wat gelig)


Maandag gaat er weer een Kerstproject online! Tot dan!