maandag 28 januari 2008

Techniek #2

Vandaag is het weer tijd voor een techniekje en de naam van de winnaar van de quiz !

We hadden heel wat goeie inzendingen en daaruit hebben we Mariette Mastbroek als de winnaar uit getrokken. Het antwoord op de quizvraag was Evi en zij deed vroeger heel fanatiek aan darten. Gefeliciteerd Mariette, er komt wat Hambly jouw kant op !

De techniek die we jullie dit keer willen laten zien is hoe je een chipboardfiguur kunt "pimpen" met embossingpoeder, inkt en stempels.

Benodigheden:
- versafine
- stempel
Allereerst beinkt je het chipboardfiguur met versamark. Zorg dat overal inkt zit.

Daarna bestrooi je het chipboardfiguur met embossingpoeder. Zorg dat overal poeder zit.

Voordat je de embossingpoeder gaat verwarmen beinkt je eerst je stempel met versafine. Je kunt ook een andere inkt gebruiken. Hou alleen in de gaten dat je een inkt gebruikt die iets langer nat blijft. Je gaat namelijk eerst nog de embossingpoeder verwarmen alvorens je gaat stempelen.

Dan ga je de embossingpoeder verwarmen. Ik heb hier dikke embossingpoeder gebruikt. Je kunt ook dunnere embossingpoeder gebruiken maar breng dan meerdere lagen aan alvorens je naar de laatste stap overgaat.

Na het smelten van de embossingpoeder druk je meteen,als de gesmolten poeder dus nog een beetje warm is, de stempel erin. Maak daarna meteen je stempel schoon ivm de warme embossingpoeder!

Dit is het resultaat....
Overige tips:
- Wil je geen witte letter? Je kunt je chipboardfiguur ook eerst een andere kleur geven door het te bewerken met gesso en verf.
- Wil je geen vieze en warme handen krijgen, steek dan (voorzichtig) een speld/naald in de zijkant van je chipboardfiguur. Je kunt het dan hiermee vasthouden.
Veel plezier!

2 opmerkingen:

Monique zei

nou ja zeg... heb ik net m'n fotoserie klaar voor dezelfde techniekuitleg op het SC blog :( Ga nu maar wat anders verzinnen...

rev zei

he Daan, dit is super Thankx!!
ps heb jij nog van die heattools?