maandag 25 februari 2008

Techniek # 3 : Photo Tinting

Vandaag is het weer tijd om een techniekje uit te leggen, een lo ermee te laten zien en een winnaar van de quiz !

We hadden heel wat goeie inzendingen op de vraag waar je ons kon vinden in de Scrap! (het antwoord was bladzijde 91 overigens ...) en daaruit hebben we Barbara Pouw als de winnaar uit getrokken. Gefeliciteerd Barbara, stuur ons even je adres dan sturen we wat leuks jouw kant op !

De techniek die we jullie dit keer willen laten zien is een favoriet van Danielle en hiermee kun je een zwart wit foto verweren met inkt en desgewenst door kleur een accent geven.

Benodigdheden:


Ranger kraft sheet
Ranger Distress Ink in een felle kleur hier is Fired Brick gebruikt
Zwart Wit foto

Stap 1
knip een paar blokjes van de de cut'ndry foam pad en zet de 3 bruintinten distress ink klaar in de volgende volgorde; Old Paper , Antique Linnen, Tea Dye. Gebruik Old Paper om de witte kant van een blokje te inkten, ga daarmee met cirkel bewegingen (kleine rondjes!) over de foto, begin bovenaan en werk naar beneden toe (je zult wel regelmatig steeds opnieuw van inkt moeten voorzien).
Dan zal je foto er ongeveer zo uitzien:Stap 2
Gebruik Antique Linnen om de witte kant van een blokje te inkten, ga daarmee met cirkel bewegingen (kleine rondjes!) over de foto, begin bovenaan en werk naar beneden toe (je zult wel regelmatig steeds opnieuw van inkt moeten voorzien). Dan zal je foto er ongeveer zo uitzien:
Stap 3
Gebruik Tea Dye om de witte kant van een blokje te inkten, ga daarmee met cirkel bewegingen (kleine rondjes!) over de foto, begin bovenaan en werk naar beneden toe (je zult wel regelmatig steeds opnieuw van inkt moeten voorzien). Dan zal je foto er ongeveer zo uitzien:Stap 4
Nu je foto een vintage look heeft gekregen kun je besluiten om het zo te laten of om het een accent te geven met een kleur naar keuze. Hier hebben we voor Fired brick uit de Ranger Distress Ink collectie gekozen om het jurkje eruit te laten springen. Hiervoor heb je de pen nibs en de fired Brick nodig. Kleur de punt van de pen nib met de inkt ( je zult dit meerder malen moeten herhalen afhankelijk van hoe groot de accent is) en begin met inkleuren.

Als je klaar bent met inkleuren ziet de foto er zo uit:

Stap 5
Houd je echt van de vintage look kun je natuurlijk je foto kreuken de randen verweren met een edge scraper (dit heb ik niet gedaan), of een "koffierand" op de foto maken met behulp van de tea dye (dit heb ik wel gedaan) ;
En als je dit projectje verwerkt in een layout kun je een leuk resultaat krijgen :
Gebruikte materialen LO : Autumn Leaves Red, Black & cream, Bazzill Cardstock Black, Geruite Lint, Autumn Leaves knoopjes, MM mini letters. Vormen in het design papier & cardstock zijn gemaakt met de Cricut Expression.

Veel plezier met deze techniek en mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag !

9 opmerkingen:

Nili zei

great technique, Dan! I would love to try it very soon with my new rangers stock ;)

Petra van Osch zei

Ik moet toch echt vaker mijn distress ink gaan gebruiken! Leuk zo'n uitleg!

Lisetta zei

Vooral het inkleuren van het jurkje geeft een leuk effect. Ga ik zeker proberen. Heel leerzaam.

Anita zei

Schitterend resultaat. Leuke techniek.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tessa Tegendraads zei

prachtige techniek dames, en heeel netjes uitgevoerd: super!

Tessa

Signe zei

Super!!
Ik heb 'vroegah' geleerd op de kunstacademie om zwart wit foto's in te kleuren met ecoline. Maar dit ziet er makkelijker uit..

Die truc met het glas vind ik geniaal.. die kende ik nog niet!

vintage wil zei

dit ga ik zeker proberen
het is heel leerzaam ,
en heel duidelijk uit gelegt.
dankje wel.

vintage wil zei

dit ga ik zeker proberen
het is heel leerzaam ,
en heel duidelijk uit gelegt.
dankje wel.